The NIO Center project in the Shanghai Tower – the city's emblematic building – showcases the brand's products and welcomes customers to luxury lounges designed, in the group's image, in a warm and sleek style.

 

Located in the Shanghai Tower, the city's tallest tower, the NIO Center seeks to promote the brand's development, showcasing its unique features and opening a window on the NIO universe. Shanghai Tower's famous vertical urban walkway enhances even more the exclusive address of the NIO Center in the heart of the city.

 

The project consisted in setting up an exhibition gallery for the brand's vehicles and public reception lounges. The gallery, designed as a concentric space, acts as a centrifuge, showcasing the Group's products and aspirations and creating a genuine space for meetings and exchanges. The benches, set on circular tracks on the ground like a mini-train, define the communication area between users and professionals, creating a central sharing place. The lounges are supported by the massive structure of the tower that crosses the space vertically, accommodating areas open to the public or intended for private functions. Customers are provided with a reading room, an open-plan kitchenette, a large meeting room and a laboratory, directly accessible from the lounges. The organic layout of the space confers it high versatility of configuration.

The dominating material is maple wood, adopted for its warm and welcoming beauty. Fitted with sleek designer furniture, the lounges reflect the brand's commitment to the latest trends. The terrazzo flooring and minimalist decorative style create a contemporary and intimate environment. Beyond the sense of wonder or amazement, users can also feel the authenticity and warmth offered by the NIO center. The human dimension, the automobile and space are fused together to produce, in unison, a genuine showcase of the exclusive world of the NIO Center.

 

The NIO Center project in the Shanghai Tower – the city's emblematic building – showcases the brand's products and welcomes customers to luxury lounges designed, in the group's image, in a warm and sleek style.

 

Located in the Shanghai Tower, the city's tallest tower, the NIO Center seeks to promote the brand's development, showcasing its unique features and opening a window on the NIO universe. Shanghai Tower's famous vertical urban walkway enhances even more the exclusive address of the NIO Center in the heart of the city.

 

The project consisted in setting up an exhibition gallery for the brand's vehicles and public reception lounges. The gallery, designed as a concentric space, acts as a centrifuge, showcasing the Group's products and aspirations and creating a genuine space for meetings and exchanges. The benches, set on circular tracks on the ground like a mini-train, define the communication area between users and professionals, creating a central sharing place. The lounges are supported by the massive structure of the tower that crosses the space vertically, accommodating areas open to the public or intended for private functions. Customers are provided with a reading room, an open-plan kitchenette, a large meeting room and a laboratory, directly accessible from the lounges. The organic layout of the space confers it high versatility of configuration.

The dominating material is maple wood, adopted for its warm and welcoming beauty. Fitted with sleek designer furniture, the lounges reflect the brand's commitment to the latest trends. The terrazzo flooring and minimalist decorative style create a contemporary and intimate environment. Beyond the sense of wonder or amazement, users can also feel the authenticity and warmth offered by the NIO center. The human dimension, the automobile and space are fused together to produce, in unison, a genuine showcase of the exclusive world of the NIO Center.

 

Client :

Shanghai NIO Automobile Co., Ltd

Equipe :

architecturestudio

Programme :

Retail store, showroom

Surface :

1,600 m²

Statut :

Completion in 2018