Teaching & research, Secondary & Higher Education

Université des sciences et technologies de Hanoï

The new-generation campus of University of Science and Technology of Hanoi is fostering renewed synergies between students/teaching staff and nature. The interaction with the existing vegetation and water landscape spontaneously instils environmentally-responsible values into the teaching and research process of one ofs.

The future campus is located in the Hoa Lake High-Tech Park, 30 km east of Hanoi. Founded under an intergovernmental agreement between Vietnam and France in 2009, the University of Science and Technology of Hanoi (USTH) aims to become one of Vietnam’s leading university andresearch centres. In accordance with the programme’s objectives, the project, financed by the Asian Development Bank (ADB), was conceived as a comprehensive urban system, integrated into the overall development of the Hoa Lake High-Tech Park. The campus’s spatial orientation along the four cardinal points and its layout around a clear central space provide it with optimal climatic conditions.

This new venue, designed as a “New Model University” will include administrative services, teaching and research facilities, student accommodations as well as infrastructures and service and leisure facilities. It will be able to accommodate 5,000 students by 2022 and up to 15,000 by 2030. Slightly elevated, the Learning Centre outlines an emblematic horizon line above the entrance to the USTH at the interface with the Hoa Lake High-Tech Park. The Forum, a large outdoor public space intended for hosting a variety of events, stands in front of it. The six colleges and administrative spaces are located at the heart of the building and are interconnected by a peripheral gallery. The research and administrative areas have been designed as enclosed spaces, insulated from the climatic constraints and outfitted with temperature and humidity controls.

The Hoa Lake High-Tech Park urban project covers 14.2 hectares of lake areas serving as natural reservoirs. The project offers both researchers and students a living space naturally structured by already present land and water landscapes. The flora, consisting of planted vegetation, offers campus users constant interaction with nature.

  • Customer:Ministry of Education, Republic of Vietnam
  • Team:architecturestudio, VHA Architects, Ingerop, Base, Sunjin
  • Program:Mixte, Bureaux, Logements, Hôtel
  • Year:2014
  • Surface:120 000 m²
  • Cost:85 500 000 €
  • Status:2014

Similar programs

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.